Mensen staan steeds meer stil bij wat ze kopen. Zeker wanneer we kinderen krijgen, willen we enkel het beste voor hen. We stellen ons meer vragen zoals 'is dit wel gezond?', 'dit wordt toch niet op dieren getest?', 'werd mijn trui door kinderhanden gemaakt?', enz. ...

Gelukkig staan er meer en meer merken stil bij hun productieproces en zien ze kansen om zelf hun steentje bij te dragen aan deze thema's.

Funky Monkey kiest zijn producten met veel zorg en oog voor kwaliteit, eerlijke handel, natuurlijke stoffen en respect voor mens en natuur. Hieronder staan de labels beschreven waaraan de producten van Funky Monkey voldoen. In de shop zelf zal je de icoontjes in het klein terug zien keren boven de producten. Zo kan je telkens zien waaraan elk individueel product voldoet.

Shop better, feel better!

 

Hello I am handmade
Hello I am handmade
Deze producten zijn met de hand gemaakt door echte vakmensen. Elk stuk is op die manier uniek. Authenticiteit en originaliteit staan hier terecht op nummer 1! Daarnaast verbruikt handgemaakte productie veel minder energie dan producten die in massa geproduceerd worden. We hebben respect voor 'slow design in een maatschappij waar alles alleen maar sneller moet
Authentic stuff
Authentic stuff
Authenticiteit: echtheid, originaliteit. Deze producten worden gemaakt van echte materialen, zonder toegevoegde en mogelijk schadelijke stoffen. Ook de verpakkingen van deze producten zijn 100% natuurlijk en recycleerbaar, zelfs de inkt die gebruikt wordt om te printen is op natuurlijke basis, zoals soja-inkt. Organische grondstoffen zoals biologisch/organisch katoen worden gekweekt via natuurlijke en pesticidevrije landbouwmethoden.
Certified
Certified
Deze producten werden getest en goedgekeurd door een onafhankelijke controleorganisatie. De certificatie wordt toegekend nadat het product voldoet aan een lange en strenge reeks criteria. GOTS 'Global Organic Textile Standard' is het hoogste label in de internationale textielproductie (met natuurlijke vezels). Het label garandeert dat de productie op een milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde wijze gebeurt. Daarnaast gelden er ook kwaliteitsvereisten voor de producten. Producten met dit certificaat zijn dus afkomstig uit biologische landbouw, bevatten bijgevolg geen schadelijke en kankerverwekkende stoffen en hebben ook voor mens milieu (aandacht voor water- en energieverbruik en arbeidsrechten). Deze producten zijn geschikt voor gevoelige huidtypes! OEKO-TEX is een certificaat binnen de internationale textielproductie. Dit label garandeert dat het eindproduct geen schadelijke stoffen bevat CE-markering toont aan dat het speelgoed geevalueerd werd en beantwoordt aan de Europese normen inzake veiligheid, gezondheid en bescherming van het leefmilieu.
European style
European style
Deze producten zijn 100% Europees. Van design naar productie, van printing naar transport, enzovoort ... Alles gebeurt binnen Europa met de grootste zorg voor kwaliteit van goederen en een ethische werkwijze. Een ethische werkwijze betekent ondermeer het juiste loon voor elke werknemer in de productieketen, een goeie werkomgeving en normale werkuren. De lokale economie wordt gesteund en er is een beperking op CO2 uitstoot door de kortere transportafstanden
Belgian brand
Belgian brand
Deze producten worden volledig in Belgie ontworpen, geproduceerd, gedrukt, getransporteerd,... Zo wordt de productieketen, alsook de uitstoot van CO2 zo klein en zo laag mogelijk gehouden. Deze Belgische merken steunen de lokale economie en creeeren werkgelegenheid. Er wordt op een verantwoorde en ethische manier geproduceerd. We steunen graag onze getalenteerde Belgische desginers!
Yes we care
Yes we care
About humanity: deze producten worden op ethische wijze geproduceerd. Dit wil zeggen dat er doorheen het productieproces oog is voor een goeie werkomgeving, dat de juiste lonen worden uitbetaald, dat mensen normale werkuren hebben en dat kinderarbeid verboden wordt. About nature: deze producten worden gemaakt met respect voor de natuur en de dieren. No animal testing! About charity: een deel van de winst op deze producten gaat integraal naar een goed doel! Bij de merken wordt er telkens vermeld om welk goed doel het gaat.

Nieuwsbrief
OF VOLG ONS